İstanbul
Ortaköy
+90 212 356 61 21

ÇOCUKTA KİŞİSEL BAKIM

ÇOCUĞUMUZUN KİŞİSEL BAKIM EŞYALARINI (Diş Fırçası , tarak , el ve ayak tırnak makası ,  törpü vs.dudak koruyucuları,kulaklık  )   OLUŞTURUYORUZ. NEDEN Mİ ?

                                     ORTAK KULLANILMAMASI GEREKEN EŞYALAR

 

KALIP SABUNLAR :Her kullanımınızdan sonra sabun kalıbınız, vücudunuzdan taşınan organizmalarla kaplanır. Bunlar zararsız olabileceği gibi hastalıklara neden olan organizmalarda olabilir. Sabununuz antibakteriyel olsa da kendi üzerindeki bu organizmaları yok edecek kadar etkili olamayabilir. Sabununuzun ıslak kalması da mantar ve virüsün en sevdiği üreme ortamını sağlar. Lütfen tüm ailenizin sabununun kişisel olmasını sağlayınız. Çocuklarınıza bu alışkanlığı kazandırınız. Unutmayınız ki sabunlar staphylococcus aerus bakterisinin en sevdiği alanlardır.

BANYO HAVLULARI : Küf, mantar ve bakterilerin üremek için en sevdikleri alanlar nemli havlulardır. Havlunuzu paylaşmasanız dahi en fazla dört defa kullandıktan sonra mutlaka yıkanmalı , her kullanımdan sonra kurutulmalıdır.

BANYO LİFLERİ, KESELER VS. : Bu ürünler sık kullanıldıklarında kuruma şansları hiç olmaz. İpliklerinin arasında mantar ve virüsler rahatça yerleşip yaşayabilirler. Bu da bir çok hastalığın paylaşılması demektir. Çocuklarınıza bu alışkanlıkları kazandırın.

TRAŞ BIÇAKLARI : Traş bıçakları da ölü deriyle beraber bakteri biriktirirler. Ne kadar uzun ve sık kullanılırlarsa o kadar risk taşırlar. Oluşabilecek çok küçük bir çizik ve kanama ortak kullanımda hastalık riski taşır. Hepatit VE HIV  bu hastalıkların başında gelir. Bu hastalıkların ortaya çıkması hemen belirti vermediği için uzun yıllar saklı kalıp kişinin zayıf ve dirençsiz  zamanında ortaya çıkar. 

TIRNAK MAKASI - TÖRPÜ : Kullanıcı kişilerin tırnakları , temiz ve pürüzsüz görünse dahi ortak kullanılması sakıncalı eşyalardandır. Mantar ve siğil tırnak makası yoluyla kişiden kişye bulaşır. Tırnak makası ve törpünün ayrı kullanılması bazen hastalığın yayılmasını engellemeyebilir. Çorap , terkil ve ayakkabının da kişisel olarak kullanılması gerekir. Törpü ve makasların her kullanımdan sonra alkolle temizlenmesi gereklidir. Çocuklarınıza tırnak makasını ayrı kullanma alışkanlığını kazandırınız. Hatta el ve ayak malzemelerinin ayrı kullanılması daha yerinde olacaktır. Ponza taşı da mantar ve siğil bulaştırıcılığında en önemli etkendir. Kişisel kullanıma özen gösteriniz.

KREMLER:Kapaklı kullanılan yüz kremi ,vazelin , göz kalemi vs. makyaj malzemeleri bir başkasıyla kullanılmamalıdır. Ürüne her parmak temasında yeni bir mikrop alışverişi oluşur. Tek başına kullanırken dahi parmakla ürünü almak yerine minik bir spatul kullanınız. Kullandığınız pomat ve kremlere de aynı özeni göstermeniz gereklidir.

KOLTUKALTI ROLLONLARI: Bu ürünler ne kadar antibaktiriyel olsalar da çoğu organiktir ve kötü kokuyu içeriğindeki esansları ile önlerler. Ürünün kötü kokmaması temiz olduğu anlamına gelmez. Ortak kullanmak bakteri alışverişin zincir şeklinde devam etmesidir.

DUDAK BALMI : Unutulmamalıdır ki dudağa sürülen herşey emilir buna mikroplar da dahildir. Uçuk virüsü, damlacık yoluyla bulaşan birçok hastalığı rahatlıkla karşılıklı olarak diğer kullanıcıya geçer. Tek defa kullanmak dahi yanlıştır.

DİŞ FIRÇASI : Kullanım sonrasında temizlense dahi bakteriler fırça kıllarında üremeye devam eder. Kişinin ağzındaki mikroplar kişinin ağız florasına özel olduğu için kişiyi hasta etmez fakat farklı kişiye bulaştığında hastalık yapabilir. Fırçalamayla oluşan diş eti kanaması kişisel kullanılmadığında  kan yoluyla bulaşan birçok hastalığın diş fırçasına başkasına bulaşmasına zemin hazırlar. Diş macununda ortak kullanılması benzer riskleri az da olsa taşır. Macuna temas eden diş fırçası kılları temiz değilse ortak kullanılan diş macununa hastalık taşınmasına yardım eder.

KÜPE, PİERCİNG : Alkolle temizlense dahi kullanımda oluşabilecek küçük yara ya da kanama durumu birçok hastalığın bulaşabileceği durum anlamına gelir. Ortak kullanmayınız .

KULAKLIK : Müzik dinlemek kulaklıkla keyif verse de kişi hareket halindeyken oluşan sıcaklık ve nem artışıyla kulaklık kullanan kişinin kulağı tam bir bakteri yuvası haline gelir. Ortak kullanım durumunda bakteri alışverişi zincir halinde devam eder. Zorunlu kullanacaksanız alkolle temizledikten sonra kullanınız. Çocuklarınıza bu alışkanlığı kazandırınız.

SAÇ FIRÇASI , TARAK , TOKA , SAÇ BANDI VS.: Her ne kadar temiz ve masum görülseler de bu ürünler parazitlerin yani bit ve sirkenin önemli yaşam ve taşınma alanlarıdır. Bunların da ortak kullanılmaması gereklidir. Saçkıran ve saç parezitlerinden maruz kalmamanın yolu bu ürünleri kişisel olarak kullanmaktır. Saç fırçanızı tarağınızı tokanızı sık sık temizleyip kurutunuz bu alışkanlıkları çocuklarınıza kazandırınız.