Kayseri
Çaybağları

DANS ETMENİN ÇOCUK İÇİN OLUMLU KATKILARI

Dans etmek, çocuğun kendini ifade etmesinin alternatif bir yoludur. Çocuğunuzun seçtiği dans türü ne olursa olsun, dans etmek çocuğun öz güvenini, duygusal gelişimini ve fiziksel gelişimini destekler. Önemli olan çocuğunuzun keyif aldığı dans tarzını ve ona uygun eğitmeni bulmaktır.

 

 

Becerikli bir dansçı olmak için plan yapma, strateji geliştirme, disiplin, odaklanma önemli becerilerdendir ve bu beceriler çocuğun hayatının birçok bölümünde de gerekir. Dans dersleri çocukların yaratıcılık becerilerini harekete geçirir, sanata olan meraklarını ateşler. Düzenli olarak dans derslerine katılan çocukların akademik olarak daha başarılı oldukları bir araştırma ile belirlenmiştir, özellikle matematik ve fen konusunda.

 

 

Çocuklar dans dersleri içerisinde belirli duruşları ve hareketleri öğrenir bu sayede bedenlerini daha iyi tanırlar. Kendi bedenleri ile daha yakın olan bu çocukların öz güvenleri, benlik saygıları da daha yüksek olur. Dans dersine devam eden çocukların beden algılarının daha olumlu olduğu, kendilerini ifade etmede daha iyi oldukları belirlenmiştir. Bu olumlu katkının, özellikle psikolojik veya gelişimsel güçlük yaşayan çocuklar için ayrı bir önemi vardır.

 

 

Dans etmek sadece çocuğun fiziksel bir aktivite yapması demek değildir, dans aynı zamanda çok sosyal bir olgudur. Dans dersleri, çocuğun iletişim ve sosyal becerilerini geliştirir. Çocuk bir ekip ile çalışmayı, arkadaş edinmeyi, işbirliği yapmayı ve başkalarına güvenmeyi deneyimler. Eğer çocuğunuz çekingen ise yaşıtlarının olduğu, eğitmenin anlayışlı ve destekleyici olduğu esnek programlı bir dans kursu ona faydalı olabilir.

 

 

Dans etmek, fiziksel bir aktivite olduğundan, düzenli dans etmeye devam eden çocukların fiziksel gelişimlerinde olumlu değişimler gözlemlemek mümkündür. Düzenli dans etmek, çocuğun esnekliğini, dengesini, fiziksel gücünü artırır. Danstaki tekrarlı hareketler ile çocuğun sağlıklı bir kas gelişimine katkısı olur. Aynı zamanda dans gibi bir spor ile uğraşan çocuğun yeme alışkanlıkları da daha sağlıklı olmaktadır.