Tekirdağ
Merkez

Turuncu Nokta Oyunu

Okul yönetiminin Güvenlik ve tatbikatlardan sorumlu olarak seçtiği kişi tüm okul binasını inceler. Koridorlarda ve sınıflarda en güvenli duvar bulunmalıdır. Güvenli Duvarlar camlardan, merdivenlerden, devrilebilir dolaplardan uzak olmalıdır..(Tüm okulda  dolaplar duvara sabitlenmelidir) Okul içinde güvenli bulduğu duvarlara Yuvarlak turuncu stickerlar yapıştırılmalıdır. 

 Oyun aşama aşama aşağıdaki gibidir. Oyunla ilgili önceden velilere bilgi verilir.

Bu oyunun amacının deprem tatbikatı olduğunu ancak çocuklara bu çalışmanın “turuncu nokta oyunu “adı altında yapılacağının tatbikat ile  ilgili çocuklara hiçbir şey söylenmeyeceği bilgisi veliye açıklanır.

Öğretmen daha önce çocuklarla oyun hakkında sohbet eder.

Kullandığı dil şu şekilde olmalıdır.

Çocuklar şimdi sizinle bir oyun oynayacağız.

 Oyunun adı: Turuncu Nokta Oyunu 

 Nasıl oynanır: Ben (öğretmen) düdük çaldığım zaman hepimiz turuncu noktanın olduğu yere gidip bekleyeceğiz. Sonra ben (öğretmen) tekrar düdük çaldığımda ve hepimiz sırayla sınıfımızdan dışarı çıkacağız.

 Sonra hep birlikte parka gideceğiz. Orada oyun oynayacağız.

 Oyunun Adım Adım işleyişi aşağıdaki gibi olmalıdır

 Oyun başladığında düdük çalmaya başlayın. Turuncu nokta ile belirlediğiniz duvarın önünde

            DUR-ÇÖMEL-BEKLE

            Öğretmenler çocuklarla birlikte 2 dakika içeride sınıfın en güvenli bölgesinde beklerler.

  2 dakika sonra Hadi çocuklar şimdi parka gidiyoruz.(her şube en yakın park yerini seçer. Eğer uzun süre dışarıda kalınacaksa farklı yerler seçilebilir 

 

 Sonrasında yine düzenli bir şekilde okula geri dönülür. Ya da eğer çocuklar velilere teslim edilecekse oradan teslim edilir. Öğrenciler teslim edilirken tüm eşyaları veliye verilmelidir.