İstanbul
Halkalı

ONLINE EĞİTİME GEÇİŞ

ONLINE EĞİTİME GEÇİŞ

ONLINE EĞİTİMDE FAYDA SAĞLAYACAK İPUÇLARI

Dünya genelinde yaşanan salgının ikinci dalgasını yaşamamızla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nca alınan karar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ara vermiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz Mart ayında Neş’e Erberk Anaokulları olarak çevrimiçi eğitimde çeşitli yöntemlerle online olarak da etkili ders işleme metotlarını deneyimlemiş bulunmaktayız. Sizlere uzakta eğitime geçişte uzaktan eğitim kurum esasları, online eğitimin gördüğümüz veya göremediğimiz faydalarından ve evde özenle hazırlanılmış bir ders ortamının gerekliliğinden bahsetmek isteriz…

Neş’e Erberk Anaokullarında Uzaktan Eğitim

Uzaktan eğitim dönemi boyunca ders sürelerimiz öğrencilerimizin konsantrasyon süreleri ile doğru orantılı olarak belirlenmiştir.

Etkinlik ve derslerimiz mevcut planlarımız dahilinde olup çalışan velilerimizin daha sonra erişebilmesi adına kaydedilmektedir.

Online eğitimde yaşam boyu öğrenmeyi hedef alan ilkemizle ebeveyn etkileşimli derslerimiz ve genel merkez tarafından özenle seçilmiş yardımcı videolarımız da bulunmaktadır.

Öğretmenlerimiz online eğitim süresince grup iletişimini dikkatli kullanır, her öğrencisine söz hakkı vermektedirler.

Bu süreçte öğrenci ve velilerimizin psikolojik ve sosyal destek ihtiyaçları kurum psikologlarımız tarafından sağlanmaktadır.

Evde Uzaktan Eğitimle…

Ebeveyn katılımlı ders işleyişiyle hem öğrenci hem veli merkezli eğitim olanağı sunuyoruz. Eğitim ile ilgili kararlara ailelerimizi de dahil ediyoruz.

Öğrencilerin evde etkinlikleri özgürce pratik yapabilecekleri simülasyon ortamları oluşturuyoruz.

Çocuklara sınıf ortamından öteye geçerek fiziksel olarak yakın biri olmadan kendi başına öz disiplin ve sorumluluk aşılıyoruz.

Okullar kapansa da farklı zaman ve farklı yerlerde devam eden eğitimle; söz konusu değişimlerin eğitimin önüne geçemeyeceğini ve çocuklarımıza yaşam boyu öğrenme kavramını aşılıyoruz.

Derslere katılımı ölçüp geri bildirimlerinizi önemsiyoruz, online eğitim sürecini çok daha verimli kılmak adına yenilikçi ve derslerimize eğlenceli revizyonlar yapıyoruz.

Etkili Bir Derste Esaslar: Ebeveynler Evde…

Sağlıklı bir gelişim ve verimli bir eğitimin temelinde çocukların uykularını yeterli alması, beslenme öğününün atlanmaması gerekmektedir. Ders öncesi çocukların karbonhidrat, protein ve vitamin bakımından zengin bir kahvaltı yapmalıdır. Çocuk ayakta yemek yememeli ve kahvaltı öğününde çok yüksek enerjili besinler seçilmemelidir. Kahvaltıyı kısa bir zaman dilimine sıkıştırmamak da sindirim problemleri yaşamamaları için önemlidir…

Uzaktan eğitimde odak çok önemlidir. Ev ortamında online ders için konumlandıracak masa için çocuklarımızın odaklanabileceği, aydınlık bir oda seçilmelidir. Ebeveyn ders hangi odada, ne şekilde konsantrasyon veya uyum sorunu ortaya çıktığını gözlemleyip konumlandırılan yeri değiştirmelidir.

Çalışma masası sandalyesi çocukların boyuna uygun olmalı, fiziksel olarak zorlayıcı olmamalıdır. Çok alçak ya da çok yüksek masa çocukların odak sürelerini azaltabilir, çocuklarda kas-iskelet sistemi ağrılarına sebep olabilir. Daha konforlu ve daha dik pozisyonda oturmalarını sağlamak için tercihe göre oturulan sandalyeye ince bir yastık konulabilir.

Masa üstü alanı geniş olmalı çocukların kollarını rahatça hareket ettirmeleri sağlanmalıdır.

Online eğitime katılmayı sağlayan cihazlar mümkün olduğu kadar geniş ekranlı seçilmeli (bilgisayar-akıllı tv) ekran çocuğun tam göz hisasında olmalıdır. Çocukların boyun postürünü olumsuz etkilememek adına ekran uygun uzaklığa sabitlenmelidir.

Ders boyunca çocuğa eşlik eden ebeveyn veya bakımveren her türlü dikkat dağıtıcı etkinlikten kaçınmalı (tablet ve telefon kullanımı, tv sesleri vb.) ortamı dikkat çekici nesnelerden olabildiğince arındırmalıdır.

Mola zamanlarında çocuklarla çalışmaya ara verilmeli, varsa tuvalet ihtiyaçları giderilmelidir. Bu süre boyunca esneme-gerilme hareketleriyle rahatlatıcı egzersizler de yapılabilir.

Çocuk derslerden sonra bir müddet serbest bırakılmalı, kendi başına vakit geçirmesine izin verilmelidir.

Neş’eli öneri: Sadece derslere odaklanmayın. Çocuklar ev ortamında yapılan diğer faaliyetleri de önemserler. Arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okullarını özleyeceklerdir. Bu süreçte yalnız değilsiniz. Öğretmenleri, arkadaşları ve kurum psikoloğuyla sürekli iletişim halinde kalarak online eğitim sürecini en verimli şekilde geçireceğiz…

Sağlık ve neşe dolu günler diliyoruz…